fbpx
oletko-tyytyvainen-peilikuvaasi

Mitä näet, kun katsot itseäsi peilistä?

Oletko tyytyväinen, mitä näet, kun katsot itseäsi peilistä? Oletko tyytyväinen itseesi? Näetkö elämäniloisen ja pirteän, itsestään huolehtivan ihmisen? Vai jotakin muuta?

Oletko tyytyväinen siihen mitä näet? Vai katsooko peilistä sinua väsynyt, itsensä hoitamista välttelevä ja hieman taustalle haluava ihminen?

Kun et jollain tasolla ole tyytyväinen itseesi, heijastat sitä myös ulospäin. Jos elämästäsi puuttuu innostus, nauru ja ilo tai energiasi on hukassa, itsestään huolehtimiselle ei välttämättä riitä voimavaroja.

Tyytymättömyys itseä kohtaan ja energian puute voi johtua monista eri syistä. Esimerkiksi ruokavaliosi voi olla tällä hetkellä sellainen, ettet saa tarvittavaa energiamäärää päivääsi.

Ruokavaliosi voi olla myös sellainen, että täytät itsesi turhilla kaloreilla, joilla saat itsellesi hetken huuman jaksaa hetken eteenpäin. Jotta huuma kestäisi, vaatii elimistösi koko ajan lisää näitä höttökaloreita. Kuulostaako tutulle?

Omasta kokemuksesta tiedän mihin tämä johtaa. Itselläni akilleen kantapääni on irtokarkit ja varsinkin salmiakki kaikissa ihanissa muodoissaan. Olenkin oikeasti joutunut tekemään töitä sen eteen, että pääsisin irti makeanhimostani

Minkälainen on normaali päiväsi?

Onko työpäiväsi päivä toisensa jälkeen yhtä stressiä ja kiirettä, etkä jaksa työpäivän jälkeen muuta, kuin syödä ja nukkua?

Oletko käynyt läpi useita laihdutuskuureja ja dieettejä, jotka ovat syöneet motivaatiotasi, kun tulokset ovat olleet lyhytaikaisia. Jaksat kyllä ponnistella kuurin loppuun asti, mutta odotat sitä hetkeä, kun kuuri loppuu ja voit palata vanhoihin tuttuihin rutiineihin. Myös ruokailujen osalta.

Laihdutuskuurin aikana saatat saada myös varsinaisen kuntoilubuustin ja kuntoilet pahimmillaan yhdessä kuukaudessa sen, jonka normaalisti kuntoilisit vuodessa tai kahdessa. Lopputuloksena on se, että kuurin jälkeen olet myös fyysisesti aivan puhki.

Heti kun kuuri on ohi, voit jälleen ottaa iisisti ja relata –  ottaa irtiottoa myös kuntoilusta. Tulihan sitä jo kuntoiltua ihan urakalla. Vai mitä?

oletko-tyytyvainen-hyvinvointiisi

Oletko tyytyväinen siihen, mitä teet oman hyvinvointisi eteen?

Entäpä tilanne, kun panostat omaan hyvinvointiisi?

Huolehdit siitä, että ruokavaliosi on kunnossa. Syöt terveellisesti ja monipuolisesti. Vältät herkkuja, mutta tiedostat sen, ettei niistä tarvitse luopua. Voit lohduttautua sillä ajatuksella, että se asia mikä kielletään, muuttuu entistä vastustamattomaksi, joten mikään ei ole painonhallinnassa kiellettyä. Yksi vaaranpaikka vaanii juuri näissä kielloissa.

Kun syöt oikein ja riittävästi sekä juot vettä tarpeeksi, huomaat ensimmäisiä muutoksia itsessäsi nopeasti. Jaksat enemmän ja energiaa riittää. Myös ihon kunto paranee.  Olet pirteämpi, eivätkä kaikki maailman murheet enää kaada sinua niin helposti. Kun saat lisää energiaa, alat todennäköisesti myös liikkumaan enemmän. Positiivinen kierre on valmis. Suosittelen!

Unohda siis kaikki kuurit ja dieetit, ole valmis etenemään pienin askelin. Älä odota isoja muutoksia hetkessä, sillä ne harvoin ovat pysyviä.

Jossakin vaiheessa etenemisessäsi tulee aika, jolloin alat näkemään muutoksen myös kehossasi. Joillakin se aika tulee nopeammin, toisilla hieman hitaammin. Mutta jos teet joka päivä konkreettisia asioita tavoitteesi eteen, se on varmaa, että onnistuminen tulee.

Vaatteet eivät enää kiristä ja jopa lähipiiri ihmettelee muuttunutta olemustasi. Kun koet ja näet näitä muutoksia itsessäsi, alat myös huomioimaan itseäsi enemmän.

Haluat panostaa enemmän hyvinvointiisi, jolloin myös ehkä kiinnostut pukeutumisesta, ihonhoidosta ja vaikkapa meikkaamisesta eri tavalla kuin ennen. Tai löydät näistä itsellesi kokonaan uuden harrastuksen ja ystäväpiirin.

Jos haluat työkaluja etenemiseesi, niin tutustu Avaimet onnistumiseen -verkkokurssiin tästä linkistä!

Rakkaudella💚
Virpi

P.S. Mikäli et vielä ole Lupausten Portaiden uutiskirjeen tilaaja, niin liittymällä mukaan saat lahjan. Uutiskirje on maksuton ja voit perua sen milloin tahansa. Lue lisää  tästä linkistä!

lahjaksi-vinkit-painonhallintaan

Kommentoi