Muistatko elokuvan Flashdance?

Flashdance sai ensi-iltansa vuonna 1983. Eli jo 36 vuotta sitten, mutta edelleen elokuvan menestyskappale, Irene Caran esittämä ”Flashdance… What a feeling”, kuulostaa yhtä hyvältä kuin vuosia sitten. Siinä on varsinainen hyvän fiiliksen biisi, siis ainakin meikäläisen mielestä.

Ja vastauksena kappaleen kysymykseen…. I´m feeling gooooood😊

Ja miksi fiilis ei olisi hyvä, kun nämä kolme ihanaa karvakuonoa kuuluvat perheeseeni ja jokaiseen päivääni. Kun näitä vesseleitä katselee kuvista, niin kummasti huono fiilis häviää. Parasta lääkettä huonolle fiilikselle on, kun viettää aikaa näiden vesseleiden kanssa. Sillä jo pelkkä vieressä istuminen ja koiran silittäminen rentouttaa kummasti.

Koira on todistetusti ihmisen paras ystävä ja meille niitä on siunaantunut peräti 3 yksilöä.

Kukaan koiristamme ei ole toistensa pentu, vaan kaikki ovat eri pentueista – kaksi tosin samasta Kennelistä.

Alun perin meikäläisellä kyllä oli tavoitteena teettää pennut omalla koiralla ja jättää yksi pentu itselle, mutta toisin kävi. Tosin nyt kun tarkemmin miettii asiaa, niin näin on hyvä. Omista pennuista luopuminen olisi ollut meikäläiselle liikaa, joten meillä olisikin ollut hetkessä jopa 10 koiraa. Siihen ehkä parempi puoliskoni olisi voinut antaa eriävän mielipiteensä.

Labradorinnoutaja on Suomen suosituin koirarotu. Eikä ihme – tämä on nimittäin aivan ihana rotu. Voin toki olla tässä hivenen puolueellinen, mutta annettakoon se minulle anteeksi. Labbis ei ole nimittäin ainoa koirarotu, joka meillä on ollut. Jos et vielä huomannut, niin kerrottakoon vielä, että olen koiraihminen:)

Nuoruudessa kotoamme löytyi 3 beaglea. Se joukkue koostui emosta ja kahdesta omasta pennusta. Myöhemmin aikuisena meillä oli kultainen noutaja ja nyt labbikset, mustat kaunottaremme😉

Koiran on todettu parantavan omistajansa elämää ja terveyttä. Koira helpottaa stressiä ja saa hyvälle tuulelle. Ja voin allekirjoittaa tämän täysin. Kun näitä karvapörriäisiä silittää ja rapsuttaa, niin oikein tuntee, kun olo rauhoittuu ja mieli lepää.

Koiran on todettu helpottavan univaikeuksia. No, miten tuon nyt ottaa. Kyllä on ihana ja turvallinen nukahtaa lämmin koira kainalossa, mutta miten on jos kaikki kolme haluavat tulla nukkumaan viereemme. Voit vain kuvitella, että ahdasta tulee:)

Koira lievittää myös pahaa oloa ja surua. Meilläkin tassuterapia on ollut monesti tarpeen. Tassuterapia on ollut minulle parasta terapiaa omaan surutyöhöni. Näiden tyttöjen turkkeihin on nimittäin vuodatettu kyyneleitä.

Puhutaan paljon palautteen antamisen ja saamisen taidosta. Koiralta saatava palaute on aina positiivinen. Kuka on aina ovella vastassa häntä heiluen, kun tulet kotiin? Vaikka käväiset vain viemässä roskat. Entä kuka iloitsee nähdessäsi sinut aamulla, heti kun avaat silmäsi? Entä kuka katsoo Sinua aina lämpimin, luottavaisin silmin? Ja meillä kaikki tämä ilo ja rakkaus on triplana😊ja toimii muuten kumpaankin suuntaan:)

Jos Sinulla ei ole lemmikkiä, niin voit aina ajatuksissasi palata paikkaan tai aikaan, jossa Sinulla oli hyvä fiilis.

Ajattele tuota hetkeä – muistele tunnetta, mahdollisia tuoksuja, ääniä ja koe tuo tunne uudelleen. Voit tehdä tämän silloin, kun mieli on maassa tai milloin haluat, jotta saat paremman fiiliksen.

Mielelläni annan sinulle tähän loppuun yhden mielikuvaharjoitusvinkin – mieti näitä kolmea karvapörriäistä ja sitä, miltä tilanne näyttää, kun kaikki kolme saavat yhtä aikaa käsittämättömän hellyyskohtauksen ja haluavat tulla syliin yhtä aikaa. Eli yhteensä 93 kilon verran karvapörriäisiä sylissä tai miten päin sitä sitten siinä tilanteessa sitten onkaan. Tuota mielikuvaa ei voi miettiä mieli maassa, eihän?

Rakkaudella
Virpi

Personal Trainer, Muutosvalmentaja, Kuntosalivalmentaja

www.lupaustenportaat.fi