Lämpimästi tervetuloa sivuilleni💚

Olen Virpi Silonsaari, yli 50-kymppinen monitoiminainen. Perheeseeni kuuluvat aviomies, kaksi aikuista poikaa sekä kolme labradorinnoutajatyttöä. Koirat ovat aina kuuluneet elämääni. Tyttöseni ovat myös erinomaisia terapiakoiria, varsinkin silloin, kun mieli on maassa tai suru on puserossa.

Koiranomistajana ulkoilu on normaali osa päivittäistä liikkumistamme. Tosin vauhti ei näiden meidän tyttösten kanssa päätä huimaa, sillä jokainen merkki matkan varrelta on haisteltava. Jos haluaa lähteä vauhtilenkille, on se tehtävä erikseen ja vain yhden koiran kanssa. Tällöin kaikki on helpompaa.

Koira-arjen lisäksi tällä hetkellä lempiharrastuksiini kuuluvat mökkeily, uinti ja tanssi. Uinnin pariin löysin monien vuosien tauon jälkeen. Teinivuosina uin kilpaa ja siitä myöhemmin luontevasti siirryin valmentamaan nuoria. Tällöin sain ilmeisesti yliannostuksen hallielämästä ja uintiharrastus jäi moniksi vuosiksi tauolle.

Tanssijalkaa taas ulkoilutan mieheni kanssa kesäisin tanssilavalla. Mikä onkaan parempaa kuntoliikuntaa, kuin hyvän musiikin siivin pyörähtely tanssiparketilla Suomen suvessa. Tyylipisteitä ei meille tosin suoda, mutta mielestäni onkin tärkeintä liikkua, tyylistä viis.

Työelämässä olen ollut yli 30 vuotta, joten olen ehtinyt jo vaikka mitä. Olen työskennellyt myynnin ja markkinoinnin tehtävien parissa lähes koko ikäni. Kauneus, terveys ja hyvinvointi ovat olleet myös aina vahvasti edustettuina joko työtehtävien tai erilaisten projektien sekä harrastustoiminnan kautta. CV:stäni löytyvät myös mm. LKV-tutkinto ja JET-tutkinto, joten voisin kuvata itseäni varsinaiseksi monen alan osaajaksi.

 

Miten voin auttaa juuri Sinua?

Tiedän mitä on olla 50-kymppinen nainen, jolla on takanaan useiden kymmenien vuosien aikaiset painontarkkailut, jojoilut sekä kaikki mahdolliset kuurit ja dieetit. Vaikka itselläni oli kaikki tarvittava tieto ravinnosta, sain todellisuudessa itseni vain pahempaan kuntoon.

Entäpä kuntoilu?

Kuntoilin säännöllisesti, mutta poissaolollaan loistivat niin kehonhuolto kuin palauttavat treenit, joten elimistö joutui koville. Omalla toiminnallani kerrytin elimistööni stressiä stressin päälle ja jokainen tietää, ettei se pitkällä aikavälillä toimi.

Lapsiperheen arki

Tiedän mitä on lapsiarki. Tiedän myös mitä muutoksia elämään tulee, kun lapset muuttavat pois kotoa. Omaa aikaa onkin yllättäen, jos energiaa riittää muuhunkin kuin työtekoon.

Työympäristön haasteet, jatkuva kiire ja stressi sekä lähes loppuun palaminen työelämässä vievät salakavalasti niin voimat kuin ilonkin elämästä. Jokainen päivä toistui samanlaisena ja työpäivän jälkeen olo oli niin väsynyt, ettei jaksanut edes miettiä omaa hyvinvointia.

Vaihdevuodet, vakava sairastuminen, onnettomuus tai läheisen kuolema

Kaikki edellä mainitut asiat ovat vaikuttaneet suuresti elämääni ja hyvinvointiini. Toiset näistä ovat pysäyttäneet minut, tosin vain hetkeksi. Valitettavasti pysähdyksen jälkeen jatkoin eteenpäin sata asiaa listalla kuten aikaisemmin. Mutta viimeisimmän – rankimman menetyksen – äidin kuoleman myötä, omat ajatukseni muuttuivat.

Tiesin, että minun tulee tehdä oman hyvinvointini eteen muutoksia. Sen hetkinen työtehtävä, stressaava työelämän oravanpyörä ei ollut enää sitä työtä, jota halusin tehdä. Tämä orava halusi hypätä pyörästä pois.

Ja onneksi hyppäsin. Huomasin nopeasti, että elämässä on paljon mielekästä tekemistä ja mahdollisuuksia oppia uutta, jos vain haluaa. Jos olet valmis oppimaan uusia asioita ja sitä kautta tekemään muutoksia omaan elämääsi, niin milloinkaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Jos vain haluat. Vaikeinta on tehdä päätös ryhtyä toteuttamaan juuri näitä haaveita ja unelmia. Iso osa meistä jää valitettavasti tuohon ajatuksen tasolle. Pelkkä unelmointi tai tavoitteiden asettelu ei riitä.

Irtisanoutumiseni jälkeen löysin itseni jo muutaman kuukauden sisällä opiskelemassa kokonaan uutta ammattia Personal Trainer -koulutusputkessa. Aihe sinänsä ei ollut uusi, sillä olen sekä harrastusten että vapaaehtoistyön parissa ollut järjestämässä ja kehittämässä kuntoiluun, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tapahtumia. Näiden kautta myös valmennus- ja ohjaustyö on tullut tutuksi vuosien aikana. Joten koulutukseen hakeutuminen tuntui oikeastaan aika luontevalta jatkumolta.

Päätökseni kautta löysin ilon ja naurun takaisin elämääni. Ne olivat hävinneet jonnekin taka-alalle kaiken kiireen ja stressin taustalle huomaamattani. Olen löytänyt tällä matkallani ihania uusia ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Olen oppinut ja kokenut enemmän uusia asioita kuin osasin edes ajatella. Kaikki oppimani asiat ovat vahvistaneet jo aiempia opiskelujani ja työkokemuksiani ja vieneet minua taas piirun verran eteenpäin.

Tällä oppimisen tiellä olen edelleen – jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Otan sen ilolla vastaan ja annan sille mahdollisuuden!

Tärkein oivallukseni on ollut, ettei kukaan ei voi elää elämääsi puolestasi. Siihen on tartuttava kynsin hampain kiinni ja antaa itselleen mahdollisuus saavuttaa tavoitteitaan ja unelmiaan. Työkaluja ja apua löytyy, mikäli olet valmis ottamaan avun vastaan. 

Toivottavasti Sinäkin tavoittelet unelmiasi! Tulet huomaamaan, että pystyt siihen ja onnistut.

Tekemällä pieniä muutoksia kerrallaan, onnistut! Tekemäsi muutokset vaikuttavat omaan hyvinvointiisi ja koko loppuelämääsi.

Olen valmiina auttamaan Sinua, jotta Sinä saavutat omat tavoitteesi ja unelmasi.💚

Tuen ja tsemppaan Sinua matkasi aikana – silloinkin kun oma uskosi tekemiseen horjuu tai motivaatiosi on karkuteillä.
Olen rinnallasi tukenasi koko matkan aikana.

Oletko valmis vastaanottamaan Taianomaisen tulevaisuutesi?

Lue lisää tästä linkistä!

Rakkaudella💚
Virpi

Muutosvalmentaja, Personal Trainer