fbpx
kohti-tavoitteita

Mitä jos voisit edetä kohti unelmiasi ja tavoitteitasi helposti?

Minkälaisia unelmia ja tavoitteita sinulla on juuri tällä hetkellä? Mitä unelmia haluat tehdä todeksi?

Jos kaupasta voisi ostaa pussissa lisää virtaa ja energiaa, niin ostaisitko? Kuinka usein tämä tuote sisältyisi ostoslistaasi?

Kipuiletko kenties jonkun terveyteen liittyvän asian kanssa? Jatkuva väsymys ja vetämättömyyden tunne voi olla kumppanisi joka päivä.

Miten olet nukkunut viime aikoina? Menevätkö yön tunnit valvoessa tai vatvoessa menneitä tapahtumia ja tekemättömiä töitä?

Aamulla herätessäsi saatat huomata olevasi väsyneempi kuin nukkumaan mennessäsi. Yön tunnit eivät tuo kaipaamaasi palautumista ja olet jatkuvasti väsynyt. Toivoisit, että nukkuisit paremmin.

Saatat kantaa kaikkia maailman murheita harteillasi ja siinä sivussa olet unohtanut kokonaan itsesi ja oman hyvinvointisi.

Varsinkin meillä naisilla tunteet nousevat helposti pintaan, niin hyvässä kuin pahassa. Valitettavan usein ne vaikuttavat myös tekemiimme päätöksiin.

Mitä väsyneempiä ja stressaantuneempia olemme, sitä vaikeampi on vastustaa haasteellisia tilanteita. Sitä helpommin mieliteot valtaavat mielen. 

Mielitekojen seurauksena vaatteesi ovat kenties kutistuneet, etkä ehkä pidä ulkonäöstäsi tai olet kyllästynyt paikallaan junnaavaan painoosi.

Sen ei tarvitse olla näin.

Sinulla on mahdollisuus muuttaa tilanne ja voida paremmin. Voit nousta näiden mielitekojesi yläpuolelle.

selätä-mieliteot

Estääkö jokin sinua saavuttamasta omia unelmia ja tavoitteita? 

Tänä päivänä meillä kaikilla on suuri määrä tietoa helposti saatavilla. Tässä tiedon yltäkylläisyydessä tarvitaankin varsinaista medianlukutaitoa, jotta löytää joukosta ne asiat, jotka auttavat juuri itseä.

Se mikä sopii kaverille, ei välttämättä sovi sinulle. Jos yksi konsti ei tepsi, siirrytään helposti kokeilemaan seuraavaa ja seuraavaa. Kierre on loputon ja lopputuloksena elimistö on aivan sekaisin. Ehkäpä sinäkin tiedät kokemuksesta tämän.

Tiedämme miten pitäisi syödä ja miten pitäisi liikkua. Tiedämme myös, kuinka tärkeää on riittävä uni ja palautuminen, mutta jokin estää pääsemästä eteenpäin.

Vaikka olet kokeillut kaikkea mahdollista, niin tulokset antavat odottaa itseään. Olet entistä pettyneempi sekä kokeilemiisi asioihin, että itseesi.

Oletko heittänyt hanskat tiskiin vai uskotko, että pystyt muuttamaan nykyistä tilannetta parempaan? Uskotko, että voit saavuttaa niitä unelmia ja tavoitteita, joita haluat?

Usein huomaan käyttäväni sanontaa, ettei tämä ole uskon asia. Mutta todellakin, mikäli et itse usko onnistumiseesi, niin et tule onnistumaan. Tämä on pelkästään uskon asia.

Kun uskot itseesi ja onnistumiseesi, tulet onnistumaan! Saavutat omia unelmia ja tavoitteita. 

Mielesi on valtava voima! Valjastetaan se käyttöösi.

Tiedät miten ja mitä pitäisi syödä, mutta tiedätkö miten paljon sinun pitäisi syödä?

Harmillisen moni kanssakulkija panttaa syömistään sillä ajatuksella, että paino tippuisi. Se on totta, että kun syö vähemmän kuin kuluttaa, niin laihtuu. Mutta sitä ei kannata tehdä oman hyvinvoinnin kustannuksella.

Pahimmillaan kaikki oikea ruoka loistaa poissaolollaan. Mielessä saattaa olla pelko siitä, että kaikki mitä laitat suuhusi lihottaa.

Normaalia kotiruokaa saa syödä aika paljon ja sitä pelätään aivan turhaan. Suurempi riski ovat ne päivän aikana syödyt monet pienet välipalat ja juomat, joilla korvataan oikeita aterioita.

Päivä saattaakin mennä kevyillä salaateilla ja illalla nälkä on entistä suurempi. Houkutukset ylilyönteihin ovat helposti jo ovella odottamassa.

Jos vielä tahdonvoimalla jätät myös illalla syömisen heppoiseksi, niin tuloksena ei todennäköisesti ole painonpudotus, vaan entistä väsyneempi ja ehkäpä äkäisempi hahmo, jolla on jatkuva nälkä.

Elimistö pistää kovasti hanttiin ja yrittää kertoa, ettei suusta ole mennyt tarpeeksi polttoainetta edes peruselintoimintojen ylläpitoon.

Eipä siinä silloin oikein jaksa miettiä unelmia tai tavoitteita. 

etene-suunnitelmallisesti

Miksi toinen onnistuu saavuttamaan unelmia ja toinen ei?

Olemme kaikki erilaisia. Meillä kaikilla on erilainen lähtötilanne ja historia. Toiset ovat aktiivisia ja toiset passiivisia. Ajatukset, mieltymykset ja tunteet ovat erilaisia. Jokaisella on oma tapansa tehdä asioita. Me myös käsittelemme asioita eri tavalla.

Siihen, miten käsittelet asioita vaikuttaa moni asia. Aiemmat kokemukset, sattumukset ja epäonnistumiset, lapsuuden kokemukset ja muistot, elämän kolhut ja kriisit. Ne kaikki vaikuttavat sinuun, usein tiedostamattasi.

Joskus joku harmiton lausahdus saattaa estää sinua etenemästä pahimmillaan moniksi kymmeniksi vuosiksi tai jopa kokonaan.

Me ihmiset teemme asioita autopilotilla päivästä toiseen. Jossakin hetkessä mietit muutosta. Kuitenkin teet joka päivä asioita edelleen samalla tavalla, ellet lähde tietoisesti muuttamaan näitä omia toimintatapojasi. 

Kehosi on erittäin viisas. Se antaa kyllä sinulle merkkejä, että nyt pitäisi hellittää tai tehdä jokin muutos. Et kuitenkaan välttämättä kuuntele kehosi viestejä. Et ennen kuin tulee pysähdys, joka pakottaa sinut tekemään muutoksen.

Joillekin pysäytys tulee lääkärin suusta, joillekin esimerkiksi läheisen menetyksestä, vakavasta sairaudesta, onnettomuudesta tai jostakin muusta.

Tärkeää tuossa hetkessä, tuossa pysäytyksessä on se, osaatko ja pystytkö tekemään tarvittavia muutoksia vai jatkatko samalla tavalla elämää eteenpäin.

Toivottavasti sinun ei tarvitse odottaa tuota pysähdystä, ennen kuin tiedostat muutoksen tarpeellisuuden. Toivon, että pystyt jo ennakkoon keskittymään omaan hyvinvointiisi.

Kukaan ei voi elää tätä elämää sinun puolestasi. Kukaan toinen ei voi syödä sinun puolestasi. Kukaan toinen ei voi tuntea tuntemuksiasi puolestasi.

Eikä kukaan toinen voi tehdä muutosta sinun puolestasi.

Sinun pitää tehdä se itse. Mutta sinun ei tarvitse tehdä kaikkea yksin.

voit-onnistua

Vaikka muutos ja siihen liittyvien tunteiden kohtaaminen on pelottavaa, on se sen arvoista.

Vaikka kyse olisi syömisestä ja sen ympärille liittyvistä asioista, on erittäin tärkeää oppia käsittelemään omia ajatuksia, uskomuksia ja tunteita omien toimintatapojen ja rutiinien taustalla.

Vain siten pääset kiinni todelliseen syyhyn tai syihin siitä, miksi et pääse eteenpäin.

Jos joku olisi sanonut 15-vuotialle Virpille, että riität juuri tuollaisena kuin olet, eikä sinun tarvitse suorittaa koko ajan ja todistaa jatkuvalla tekemisellä muille mitään, niin matkanteko omaan pysähdykseeni olisi ollut paljon helpompi.

Tiedän, etten ole ainoa lajissani.

Ja tiedän, että voin auttaa myös sinua saavuttamaan omat tavoitteesi ja unelmasi.

Kursseillani ja koulutuksissa saat työkaluja oman elämäsi hallintaan ja juuri niihin asioihin, joihin tarvitset apua, jotta pääset eteenpäin. Jotta vihdoin saavutat niitä unelmia ja tavoitteita, joita haluat. 

Jos tunnet, että minulla voisi olla jotakin annettavaa sinulle, niin tutustu valmennuksiini tästä linkistä.

Sinä onnistut!
Kohti tavoitteitasi, askel kerrallaan!

Virpi💚

Ps. Mikäli et vielä ole Lupausten Portaiden uutiskirjeen tilaaja, niin liittymällä mukaan saat lahjan. Uutiskirje on maksuton ja voit perua sen milloin tahansa. Tilaa uutiskirje tästä linkistä!

 

lahjaksi-vinkit-painonhallintaan

Kommentoi