Suhteeni makeaan on mielenkiintoinen!

Varsinkin salmiakki on akilleen kantapääni kaikissa muodoissaan.

En ole ikinä ollut varsinainen pullasyöppö, vaikka kaikki herkut ovat varsin vaivattomasti menneet kurkustani alas.

Varsinkin makeiset. Makeanhimoni on lähes aina liittynyt irtokarkkeihin tai oikeastaan salmiakkiin kaikissa herkullisissa muodoissaan.

Makeanhimo aiheuttaa meille monille päänvaivaa. 

Terveellisesti syöminen voi olla muutoin hallussa, mutta silloin kun herkut valtaavat mielen, todennäköisesti ne valtaavat myös vatsan. Terveellisesti syöminen voit tuntua silloin jopa mahdottomalta.

Makeanhimo on ollut oikeastaan oman painonhallintani kompastuskivi lähes koko ikäni. Olisipa joku viisas keksinyt nikotiinilaastarin tyylisen tuotteen myös tähän, sillä olisin ostanut tuotteen jo aikaa sitten. Ja luulen, että en olisi ainoa ostaja. Ehkäpä Sinäkin olet joskus toivonut vastaavaa.

Toki myynnissä on erilaisia valmisteita makeanhimon taltuttamiseksi. Arvaa vaan, olenko niitä kokeillut vuosien varrella. Rahaa sain kyllä palamaan, mutta niistä ei ollut ainakaan itselleni apua. Kokeilin niitä, sekä monia herkuttomia kuukausia ja eri pituisia karkkilakkoja. Herkkulakkojen aikana pystyin tahdonvoimani avulla olemaan syömättä makeaa.

Mitä luulet tapahtuneen sen jälkeen, kun tahdonvoimani loppui tai laitoin ensimmäisen salmiakin tai muun herkun suuhuni joko tarkoituksella tai vahingossa?

Arvasit oikein, toimin kuin alkoholisti ensimmäisestä siemaisusta. Se näkyi ja tuntui.

Haluan antaa Sinulle 4 helppoa vinkkiäni, joiden avulla minä pystyn hillitsemään makeanhimoani!

 

Rakkaudella 💚
Virpi