fbpx

6 helppoa toimenpidettä väsymyksen selättämiseen

Pysähdy hetkeksi miettimään unen roolia omassa painonhallinnassasi.

Mikäli haluat päästä eteenpäin kohti tavoitettasi, kannattaa tähän asiaan oikeasti kiinnittää huomiota. Miksikö?

Siksi, että riittävä uni on yksi parhaimpia painonhallinnan apukeinoja.

Listasin seuraavaksi 6 helppoa toimenpidettä, joilla itse selätin väsymyksen.

1. Mikäli mahdollista, niin paikkaa univajettasi päiväunilla.

Muista kuitenkin, että päiväunet vaikuttavat seuraavan yön uneesi, joten pidä päiväunesi lyhyenä. Jo 20-30 minuutin lepo auttaa, eikä seuraavan yön uni vaarannu.

Mikäli päiväunet eivät ole mahdollisia, voit ottaa vaikkapa vartin nokoset heti työpäivän jälkeen. Nokosten jälkeen olo on pirteä ja jaksat taas. Muistathan kuitenkin, ettet jää sohvalle tai sänkyyn koko loppuillaksi.

2. Arvioi, nukutko riittävästi.

Jotta pystyt tiedostamaan sen, nukutko riittävästi, pidä unipäiväkirjaa. On vaikeaa puuttua mahdollisiin ongelmakohtiin, mikäli et tiedosta mistä mahdolliset ongelmat johtuvat.

Ongelmat voivat liittyä esim. nukkumiseen, liikkumiseen tai vaikkapa syömiseen. Liittyy ongelmasi mihin tahansa edellä mainittuun, voi päiväkirjastasi löytyä asioita, joita et ole tullut edes ajatelleeksi. Siis tuumasta toimeen.

Pidä unipäiväkirjaa viikon ajan ja kirjaa ylös nukkumisen lisäksi myös päivän tapahtumia ja niiden vaikutusta yöuneesi. Päiväkirja on myös mainio apuväline valmentajalle, kun mietitään Sinun kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Avaimet onnistumiseen -verkkokurssilla saat unipäiväkirjan käyttöösi. Lue lisää kurssista tästä linkistä.

3. Mene ajoissa nukkumaan

Siis oikeasti, malta mennä nukkumaan. Käy nukkumaan, vaikka televisiosta tulisi mitä tai somepäivityksesi olisi vielä pahasti kesken.

Muista, että riittävä uni on sinulle huomattavasti tärkeämpää, kuin kumpikaan edellä mainituista.

Mikäli nukkumaan meno on vaikeaa, aikaista nukkumaan menoasi joka ilta esimerkiksi 5 – 15 minuuttia kerrallaan. Näin etenet pienin askelin.

4. Syö pieni hiilihydraattinen iltapala ennen nukkumaan menoa

Kun syöt säännöllisesti ja terveellisesti päivän aikana, niin energiaa riittää myös koko yön ajaksi. Tällöin myöskään nälkä ei herätä sinua kesken uniesi, eikä unesi häiriinny nälän takia.

Terveellinen ravitsemus auttaa jaksamaan paremmin ja parantaa hyvinvointiasi ja sitä kautta myös untasi.

Elinvoimainen nainen -verkkokurssilla saat työkaluja syömiseen ja sen ympärille liittyviin asioihin. Lue lisää tästä linkistä.

5. Älä harrasta kovatehoista liikuntaa ennen nukkumaan menoa

Liian raju liikunta jättää elimistön ylikierroksille. Treenin jälkeen nukkuminen ei käy edes mielessä moneen tuntiin. Lähinnä treenin jälkeisinä tunteina voisi siivota vaikka koko kodin, sillä energiaa löytyy kuin pienestä kylästä.

Valitse siis kevyttä liikuntaa, esimerkiksi kävelyä tai vaikkapa venyttelyä. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivan tavan liikkua.

6. Pidä kiinni säännöllisestä unirytmistä

Pyri nousemaan joka aamu sängystä samaan aikaan.

Oma kokemukseni pidempään nukutun aamun jälkeen, esimerkiksi viikonloppuisin on, ettei olo ole lainkaan virkeä ja piristynyt, vaikka luulisi. Asia on juuri päinvastoin. Näiden aamujen jälkeen koko päivä tuntuu menevän vähän kuin sumussa.

Eri asia on silloin, kun ollaan lomalla. Lomalla ladataan akkuja ja loma onkin loistava aika myös uniakkujen lataamiseen. Lomalla on aikaa myös päiväuniin, jos siltä tuntuu, eikö vain?

Kun haluat lisää vinkkejä ja työkaluja matkallesi juuri näihin asioihin, niin tutustu Taianomainen tulevaisuutesi – Akatemiaan tästä linkistä!

Mikäli et vielä ole Lupausten Portaiden uutiskirjeen tilaaja, niin liittymällä mukaan saat lahjan. Uutiskirje on maksuton ja voit perua sen milloin tahansa.
Lue lisää tästä linkistä!

Kauniita unia Sinulle toivottaen!💚
Virpi

Kommentoi